Några valpråd från kennel Mocowodo 2014

När du får hem din valp är den veterinärbesiktigad (du får med ett intyg), id-märkt med chips, avmaskad, registrerad och försäkrad.

Du får med SKK:s (svenska kennelklubbens) köpeavtal (som både du och vi skriver på), registreringsbevis i SKK och besiktningsprotokollet från veterinär.
En påse hundmat och en filt och leksak får du också med.

Valpen är försäkrad (så kallad valpkullsförsäkring) samt försäkrad mot dolda fel. Du kommer att få ett brev från försäkringsbolaget Sveland om fortsatt försäkring om ungefär en månad.

Valpen ska vaccineras när den är 12 – 13 veckor. Innan dess har den antikroppar från mamman.

Valpen behöver mat fyra gånger om dagen till att börja med. Om den snabbt äter upp portionen den får och fortsätter verka hungrig så ge den fake omega lite mer varje mål. Om den istället inte äter upp så minska portionen. Efter ett tag vill den inte ha så mycket minska då till tre gånger per dag och så småningom till två gånger. Valpen mår bäst av att bara äta hundmat! Hundmaten är utprovad för att din hund ska må bra och få i sig det den behöver.

En liten valp behöver ut och kissa så fort den sovit, ätit eller lekt! Beröm valpen när den gör vad den ska ute och om det händer inne så är det bara att torka upp! (Det var ju du som inte var tillräckligt snabb eller uppmärksam. )

Den lilla valpen ska få vara ute men inte gå hublot replica sale långa promenader utan bara korta stunder som ökas på vartefter.

Den lilla valp du nu fått hem växer fort! Tänk på att det du lär den som liten har du igen när den blir stor! Tillåt inte valpen göra något nu som den inte får göra som stor!

Lär valpen stå på bord men håll i den så att den inte hoppar ner! Små hundar hanteras ofta på bord hos veterinär och på utställningar. Dessutom är det bekvämt om man ska till exempel sköta hundens tänder!

Vänj valpen vid att du hanterar den och tex tar i tassarna! Klipp klorna varje vecka!

Det förekommer ögonsjukdomar och knäledsfel (patellaluxation) på dvärgpinscher. Därför låter vi specialutbildade veterinärer undersöka ögon och knän på våra hundar. Både mamma och pappa till din valp är undersökta både gällande ögon och knän utan anmärkning.

För att dvärgpinschern ska fortsätta rolex replica sale vara en frisk och sund ras vill vi att du låter ögon- och knäledsundersöka din hund när den blivit ett år.

Vi följer alltid SKK:s regler.

Om du av någon anledning inte kan ha din hund kvar tar vi tillbaka den eller hjälper till att hitta en ny familj åt den.

Lycka till med din valp!
Neta och Bengt
Kennel Mocowodo

PS Vi uppskattar om du hör av dig om det är något du undrar över.